Karcsúsodj éhezés nélkül!

Létünk eleme a víz

Minden élő szervezet teste nagyrészt vízből áll. Az összes szerves anyag mintegy 70-90% -a víz. Az emberi test víztartalma 70%.
"Az életet támogató összes növényben és állatban lévő kémiai reakciók vízes közegben játszódnak le.
A víz nem csak a közeget biztosítja ahhoz, hogy ez az élet fenntartható reakciókat valósítson meg, de maga a víz gyakran fontos reagens vagy reakciótermék.
Röviden, az élet kémiája a vízkémia. " (Dr. Hidemitsu Hayashi, M.D.)

Ebbe a vizes közegbe kerülnek a tápanyagok és különféle vegyi anyagok, amelyek részben a táplálékban, részben a fogyasztott folyadékban találhatók.  A kellő mennyiségű víz utánpótlásáról gondoskodnunk kell. Szervezetünk helyes működése megkívánja napi 2-4 liter víz fogyasztását, azonban nem mindegy, hogy  milyen vizet (folyadékot) fogyasztunk.

Milyen vizet fogyasszunk!

Mivel a vezetékes ivóvíhálózat rendelkezésünkre áll (kis kivételtől eltekintve), kézefekvő a csapvíz fogyasztása, de fogyaszthatunk áványvizet.

Tudtad, hogy azt a vizet, amit kiengedsz a csapból, előtted már átlagosan nyolc ember megitta?

Az ÁNTSZ beszámolója...

A vízművek mindenütt csak bizonyos minimum-szabványnak megfelelően kezeli a vizet. Vízkészleteinket azonban több mint 60000 különféle vegyi anyag szennyezi. Egy átlagos víztisztító üzem mintegy 30-40 vegyi anyag jelentétét képes vizsgálni, és csak kb. 20 féle vegyi anyagot(!!!) képes kiszűrni! (A teljesítmény 60.000-ből 20). A fennmaradó 59.980 féle vegyszer akadálytalanul bejuthat a szervezetünkbe. Az ÁNTSZ tájékoztatója szerint 475 településen, több mint 1,5 millió embert érint a vezetékes ivóvíz arzén szennyezettsége Magyarországon. Több független vizsgálat is kimutatta, hogy az ivóvízben található, határérték feletti arzén szennyezettség növeli a bőr- és tüdőrák, nagyobb koncentrációknál pedig ezeken felül még a hólyag- és veserák kialakulásának kozkázatát.

A víz, amit ma Magyarországon egy átlagos csapból kiengedsz, ezt tartalmazza.

    - klór
    - ásványi anyagok
    - cisztamaradványok
    - gyógyszermaradványok
    - antibiotikumok
    - hormonális fogamzásgátlók
    - antidepresszánsok
    - nyugtatók
    - kábítószerek(!)
    - növekedési hormonok
    - elhullott állatok bomló tetemeinek molekulái
    - elpusztult baktériumok (a klór hatására)
    - és egyéb olyan anyagok vannak, amitől rémeket álmodnánk, ha tudnánk róla...!

Ezeket minden nap megiszod, és nem is tudsz róla. De nem csak te: megissza a kisbabád, a gyereked, az allergiás, autoimmun beteg ismerőseid, és mindenki, aki nem használ fordított ozmózisos víztisztítót. Sőt, ezzel főzöl és ezzel mosogatsz. 
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentést készített az ivóvizek gyógyszermaradványtartalmáról, mely szerint a gyógyszermaradvány-tartalom nem teszi szükségessé hatékonyabb, de költségesebb tisztítási technológiák alkalmazását.
Magyarország egyes területein viszot megengedett határérték feletti az arzén- és a nitrit tartalom a vízben, és ezek már gondokat okozhatnak.
A nitrit a vér hemoglobinjának oxigénszállító képességét csökkenti, szöveti
oxigénhiányt okoz minden korosztályban, de veszélyesebb újszülöttekre és csecsemőkre.
Epidemiológiai vizsgálatok a hosszú időn át fogyasztott, nagy arzén koncentrációjú ivóvíz esetén egyértelmű összefüggést mutattak ki az ivóvíz határérték feletti arzén koncentrációja és egyes rákos megbetegedések kockázatának növekedése között.  Kisebb koncentrációk hosszan, évtizedeken át tartó bevitele eseten csak sok év után okoz észrevehető tüneteket.

A víz kémiai jellemzője

A víznek és minden egyéb tápanyagnak vannak fontos kémiai jellemzői, egyszerűsítve azt mondják, hogy lúgos vagy savas hatású. . A kémiai jellemző:  a pH érték,  a redox-potenciál rH  (angol nyelvterületen: ORP  Oxidation-Reduction Potential). Az ORP (Oxidation-Reduction Potential) érték egy oldat oxidációs és redukciós képességét jelző szám. Az ORP értéke 28  a semlegesség határértéke, ha ennél nagyobb, akkor az oxidációs folyamatokat segíti (azaz a rothadást), alatta megkötik a káros szabadgyököket. A műszerrel mérhető mértékegysége mV. A semleges határérték 300mV . A semleges pH érték 7.
Mivel az anyagcsere sejten belül zajlik, így az ott keletkező szabadgyökök is sikeresen megköthetők, mivel a sejtmembránon való átjutás nem okoz nehézséget az apró Hidrogénnek. A szervezetünknek az a jó, ha az elfogyasztott folyadék vagy táplálék ORP értéke kicsi (negatív feszültség szint), azaz antioxidáns hatású. Az ORP és pH együttes hatása határozza meg a kémiai állapotot.

Erről részletes információt itt olvashatsz, vagy más forrásból  angol nyelven itt.

A szokásos vizeink ORP értéke legmagasabb a csapvíz esetén, ezt követik az ásványvizek. A csapvíz és sok ásványvíz ORP értéke 28-35 közötti (350-500mV, vagyis az oxidációs folyamatokat segíti. Vannak olyan ásványvizek is, amelyek ORP értéke 28  alatti. A gleccservíz ORP értéke 20-22.
A sok ásványi anyag tartalom rontja e paramétert, mert növeli a víz vezetőképességét. Minél kevesebb az ásványi anyag tartalom, annál kisebb az ORP érték.
A szervezetünk sem tudja feldolgozni a vízben lévő  ásványi anyagokat, csak terhelést okoz a májnak, vesének. Az újabb kutatások szerint az ásványi anyagokat szerves anyagból tudja szervezetünk feldolgozni.

A baktériumok, gombák, vírusok, klór, stb.  és az asványi anyagok nagy részénak kiszűrésére alkalmas eszköz a fordított ozmózisos víztisztító>>>. A tisztított víz ORP értéke a  semleges határérték alatti, így gátolja az oxidációt.
Az így előállított,  szennyeződésmentes kevés ásványi anyagot tartalmazó vizet szokás "éltető víznek" neveni.

 

A vízbe hidrogén ionok juttatásával alacsony ORP értéket érhetünk el. A redoxpotenciál negatív értékű lesz.  A hidrogénben gazdag víz az általános jólléthez szükséges extra hozzáadott energiát nyújtja számunkra. Az a víz, amely gazdag hidrogénben, erős antioxidánsként és a szabad gyökök hatékony ellenszereként szolgál.

Hidrogén ionban gazdag vizet többek között a Lourdes gyógyforrásból lehet beszerezni, de meglehetősen költséges ezért jobb megoldás a "Lourdes" hidrogénes vízkészítő készülékkel előállítani.
Erről további információ olvasható itt>>>

Ha kérdésed van , keress meg!

A regisztrációhoz kérd segítségünket!
A regisztrációhoz szponzori kódra lesz szükséged. 
telefonálj és megadjuk,
vagy írj emailt és elküldjük.


alga@csodaalga.hu
+36209673895