Karcsúsodj éhezés nélkül!

Agyserkentő trükk

Egyszerű trükk az élesebb gondolkodásért

A dehidratáció lassítja az agyat, így lelassítja a mentális tevékenységek sebességét.
A dehidratáció mentális tünetei:
- ködös gondolkodás
- délutáni fáradtság
- koncentrálási problémák
- depresszió
- félelem
- érzelmi labilisság
- kimerültség
- szédülés
- fejfájás
- alvásproblémák
- stressz
- a mentális tisztaság és élesség hiánya

További kutatások kimutatták, hogy a tartósan fennálló dehidratáció, az agysejtek tömegének és méretének zsugorodásához vezet.
Ez különösképpen az időseknél figyelhető meg, akik évekig krónikusan dehidratáltak.
Kísérletekkel támasztották alá, hogy ha szomjasak vagyunk, az elvonja a figyelmet a feladatainkról és rosszabb mentális teljesítményt nyújtunk.

További orvosi cikkek a dehidratációról:
"Gyógyszer helyett víz - egy orvos kitálal" »

 

Mit jelent dehidratáltnak lenni?
Nem azt, amikor szomjasak vagyunk. Ilyenkor már 2%-ot vesztettünk a vízkészletünkből és a mentális funkciók 10%-os hanyatlása lépett fel. Inni még az előtt kell, mielőtt a szomjúságérzet jelentkezik.

Kutatási eredmények a szellemi teljesítmény és a vízfogyasztás kapcsolatáról

A londoni Westminster Egyetem a következő kísérletet hajtotta végre:

34 önkéntest arra kértek, hogy szellemi feladatokat oldjanak meg, úgy, hogy előző éjjel semmit sem ittak. Reggelire kekszet kaptak, és a csoport egyik fele ihatott csak vizet. Azok, akik nem ittak vizet reggel, 14%-kal nehezebben boldogultak a feladatok megoldásával.

Egy másik kutatásban 25 nőt vizsgáltak, akik a kísérlet első felében megfelelően hidratáltak voltak, azaz elég vizet ittak, majd később megvonták tőlük az elégséges mennyiségű vizet, miközben izzasztó testi gyakorlatokat végeztek. Mindkét időszak alatt különböző gondolkodást igénylő feladatokat hajtattak velük végre, majd összehasonlították az eredményeket. A dehidratált állapotban lévő nők arról panaszkodtak, hogy onnantól, amikor nem ittak eleget, kevésbé voltak élénkek, kimerültnek érezték magukat, hangulatproblémáik lettek, csökkent a koncentrációs képességük, és a feladatokat egyre nehezebb volt megoldaniuk illetve néhány esetben fejfájásról számoltak be.

És ez csak a kezdet. Ha belekerülsz a depresszív, vagy agresszív spirálba, egyre rosszabb döntéseket hozol, egyre nagyobb hibákat vétesz, ami visszahat a tudatállapotodra, és egyre mélyebbre süllyedsz. Egyre ellenségesebbnek és egyre korlátozottabbnak érzékeled a világot. Katasztrófát katasztrófára halmozol, és lehet, hogy végül teljesen lehetetlen helyzetben találod magad. Ahonnan persze egyre nehezebb kilábalni, mert ahogy romlik a mentális állapotod, egyre nehezebb összekaparnod az erődet. És olyanról is hallottunk már, hogy valakinek nem sikerült, mert nem találja meg az utad az erejéhez...
Mi lenne, ha el sem kezdődne ez a spirál? Ehhez óriási segítség, ha elegendő tiszta vizet iszol. Természetesen más dolgoktól is függ, de ha egy ilyen egyszerű dologgal - mint az elegendő tiszta víz ivása - tehetsz ellene, akkor szerintem bolond, aki ezt tudva nem így cselekszik...

 

Miért van ilyen szoros összefüggés a gondolkodás, a szellemi teljesítmény és a vízivás között?

Az agy 80%-a víz és 25 milliárd idegsejtből áll, amelyek egy kiterjedt elektromos hálózatot alkotnak. Dr. Corinne Allen szerint az agysejteknek kétszer több energiára van szükségük, mint az test más sejtjeinek és a víz az, ami mindennél jobban biztosítja ezt az energiát az agynak. Továbbá az agynak vízre van szüksége a hormonok és a neurotranszmitter (egy vegyi anyag, amely az idegvégződésből kibocsájtva átviszi az ingert egy másik idegsejtre) termeléséhez.

Érdekes tény az idegsejtekkel kapcsolatban, hogy mindegyik rendelkezik egy kis ballonszerű tartállyal, egy úgynevezett sejtnedvüreggel. Vízre tehát szükség van az agy optimális működéséhez. A sejtmembránoknak szüksége van vízre az ingerület-átvitelhez. Magyarul a víz adja az elektromos energiát az agy össze funkciójához.

Az agynak viszont nincs lehetősége nagyobb mennyiségű víz tárolására, ezért a víz rendszeres és folyamatos pótlására szorul.

Ha az agyat úgy fogjuk fel, mint egy kapcsolótáblát, ami a testnek kiadja a különböző parancsokat a test működtetésével kapcsolatban, akkor ezzel az analógiával világossá válik, hogy ez a kapcsolótábla nem tudja ellátni a funkcióját, hacsak nincs ellátva megfelelő mennyiségű elektromossággal, amit ugye a víz jelenlétén keresztül tud megvalósítani.

Ha dehidratáltak vagyunk, a test elkezdi fontossági sorrendben megvonni a vizet a szervektől, például kevesebb folyadék jut az emésztési folyamatok ellátásra, ilyenkor találkozhatunk az olyan panaszokkal, mint a szorulás.
Az agy abszolút prioritást élvez a vízellátásban a testen belül, hiszen ez az úgynevezett kontrollközpont, amin keresztül a testet irányítjuk és ez egy pillanatra sem szünetelhet. Az éberségünk viszont csökken, tompábbak leszünk és lassabbak, ha nincs elég víz az agyban.

Tehát ebből is látszik, hogy bármikor lehetünk "okosabbak", bármikor javíthatunk a mentális képességeinken. Elegendő tiszta vizet kell fogyasztanunk hozzá.

Igazából, ha odafigyelünk, hogy megfelelő mennyiségű tiszta vizet igyunk, az 10-20%-kal emeli a mentális teljesítményünket.

Az agy akkor tudja ellátni a funkcióját megfelelően, ha teljesen fel vannak töltve a vízkészletei. Ilyenkor gyorsabban gondolkodunk, jobban tudunk koncentrálni és tisztább, élesebb gondolkodást fogunk tapasztalni.
Tehát igyunk rengeteg tiszta vizet!  Ez napi 2 liter tiszta víznél kezdődik!


Figyelem!

A tiszta víz nem egyenlő a "folyadékkal", ahogy a sok komolytalan magazin írja. A leves, a kávé, az alkohol, az üdítők, a cukrozott tea nem alkalmas megfelelő hidratációra! Ezeknek olyan magas az oldott anyag tartalmuk, hogy lényegében a szervezetnek már magához a feldolgozásukhoz szüksége van a bennük lévő szinte összes vízre, többlet aligha jut belőlük az agynak, illetve a többi szervnek. Ezt anno biológia órán mindenki tanulta...)
Az ásványvíz és a csapvíz határeset: ezeknek is magas az oldott anyag tartalma, de lényegesen kisebb, mint az üdítő, vagy a többi, amit írtam. Ugyanakkor sok esetben a szervezetre ártalmas anyagokat tartalmaznak ezek is (akár arzént - erről bővebben itt >>>). Persze, az országban van néhány olyan település, ahol nagyon jó minőségű a csapvíz (pl. Taksony), illetve van néhány jó minőségű ásványvíz, de ezek nagyon drágák.

A folyadékok hatékonysága különbözik. A magas oldott anyag tartalmú folyadékok lényegében alig tudnak fölvenni további oldott anyagokat (általános iskolai kémia tananyag...), így nem tudnak megfelelően segíteni a szervezet tisztításában.


Ezért olyan fontos a sejtszintű tisztítást végző mikroalga mellé is minél több tiszta vizet inni. Mert a mikroalga brutális intenzitással méregtelenít, de ha nincs elegendő tiszta víz a szervezetünkben, akkor nem tudja kivezetni a szervezetből a méreganyagokat, csak sokkal rosszabb hatásfokkal.

A mikroalga emellett rekord mennyiségű Omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami az agy szárazanyag tartalmának negyedét(!) teszi ki, és minden magyar ember alultáplált belőle; illetve rengeteg, jól felszívódó ásványi anyagot (Magnézium,  Calcium stb.), ami alapvető fontosságú a szellemi tevékenységhez, illetve a stresszkezelésben.

Szóval egy mentális és egészséges energiabomba.

Mi ezt isszuk: ez a leggazdaságosabb,
a legtisztább, leginkább környezetbarát, legegészségesebb,
a fordított ozmózis ( RO) elven működő víztisztítóval szűrt víz.

 

Kérdések és rendelés:
alga@csodaalga.hu
+36209673895